The Johnson Partnership The Johnson Partnership The Johnson Partnership The Johnson Partnership The Johnson Partnership The Johnson Partnership
The Johnson Partnership
The Johnson Partnership
The Johnson Partnership
The Johnson Partnership
1212 NE 65th StreetSeattle, WA 98115206.523.1618

In the Works…

Posts tagged ·

Additional Living Space

·...

February 19, 2019 11:22 am

The Union City Addition is finished!

With so many works-in-progress it’s always a pleasure to announce a completed project! This addition to a split-level home in North Seattle allows the owner to have a bedroom suite on the main floor, a change that will make it easier for them to age at home. For now, the bedroom will function as a study and library until it is needed. The bathroom is fully accessible and includes laundry facilities. We anticipate professional photos this spring.

We salvaged and then incorporated the salvaged brick to tie the addition to the addition.

We salvaged the existing brick and then incorporated it to tie the addition to the existing home.

The vanity under the sink was built to be removed should wheelchair access be required in the future.

The vanity under the sink was built to be removed should wheelchair access be required in the future. The higher portion of the vanity contains a washer and dryer.

The shower is fully accessible and stylish.

The new shower is not only stylish but also fully accessible.

November 7, 2011 4:00 pm

New garages with additional living space above.

Many older homes weren’t built with matching garages. Often, our clients desire a new garage to match their remodeled home, and they use the space above for additional living space: a guest suite, a gym, or a recreational use.

We have done two recent projects where the new garages house more than just cars.

The garage at Horsehead Bay matches the remodeled house and provides guest quarters above.

The guest suite above the garage is accessed from the patio.

A clever hide-a-way tucks under the eaves, creating a more flexible space.

The Ambleside garage links to the remodeled house via a new timberframe trellis.

 

The garage was built with structural insulated panels for ease of framing and energy efficiency.

The space above the garage is used for a private gym, and is plumbed for a bathroom for future guest quarters.